8
Mest populære øjenvipper serum
2024

Fordele og risikoer ved brug af øjenvippeserum

Findes der et bivirkningsfrit skønhedsprodukt? Læs videre for at lære mere om fordele og risikoerne ved at bruge øjenvippeserummer.

Fordele ved øjenvippeserummer

Det fantastiske ved øjenvippeserummer er, at langt de fleste indeholder naturlige ingredienser, som for eksempel planteekstrakter. Disse ekstrakter forbedrer vippernes tilstand og ernærer folliklerne uden at skade den sensitive hud rundt om øjnene. Ingredienserne afhænger af hvilket formål det enkelte serum er udviklet til. De fleste produkter på markedet er sikre og kan derudover bruges af folk som er færdige med et kemoterapiforløb eller til hverdag bruger kontaktlinser.

En anden fordel ved at bruge øjenvippeserum fremfor olie er, at serummer virker hurtigere og er mere effektive. Nogle producenter garanterer, at man vil kunne se resultater efter blot to ugers systematisk brug. Den første måned fokuserer som regel på at ernære og hydrere vipperne; de bliver først længere og mere fyldige efter den første måned.

Det bør ikke være noget problem at bruge et øjenvippeserum. Langt de fleste produkter er flydende og skal, med hjælp af en tynd, spids børste, anvendes direkte på vippelinjen. Andre serummer benytter mascaralignende børster. Disse serummer virker på vipperne fremfor rødderne.

Hvilke risikoer er der ved brug af øjenvippeserum

Selvom øjenvippeserummer indeholder masser af naturlige ingredienser er der naturligvis stadig risiko for, at man ikke kan tåle dem. Allergiske reaktioner er desværre meget almindelige når det gælder vippeprodukter, da huden rundt om øjnene er utroligt tynd og sensitiv. Hvis man udvikler allergiske reaktioner når produktet testet på håndledet bør man ikke bruge det på øjnene. For at undgå irritation anbefales det derfor at anvende én dråbe på håndleddet. Opstår der rødhed eller kløe kan man med det samme konkludere, at reaktionen ved øjnene ville være endnu værre.