8
Mest populære øjenvipper serum
2024

Gør-det-selv øjenvippeserum

Der er intet mere tilfredsstillende end at lave sine egne skønhedsprodukter og det er heldigvis ikke svært at lave sit eget øjenvippeserum. Læs videre for at finde ud af hvordan.

Ingredienser

Gode ingredienser er et must, da de gør serummet effektivt. Her betyder ’gode’ ikke nødvendigvis dyre og eksotiske frugtekstrakter, blot naturlige. Naturlige, plantebaserede ingredienser hjælper med at ernærer vippernes follikler og gøre dem stærkere, længere, og mere glansfulde. Hjemmelavede øjenvippeserummer er ikke ligeså effektive som dem man køber, da de ikke indeholder mineraler og vitaminer. Af denne grund varer hjemmelavede behandlinger længere. Vippernes vækstcyklus varer op til 150 dage og af denne grund bør øjenvippeserummer bruges i mindst 150 dage.

Du kan selv vælge dine ingredienser, alt efter hvad du gerne vil opnå. En af de mest populære ingredienser er ricinusolie, som stimulerer folliklerne og øger blodcirkulationen. Der kan opstå visse bivirkninger ved brug af ricinus, såsom hårformørkelse, hvilket i dette tilfælde er ønskeligt. Nogle af de andre populære ingredienser er aloe vera ekstrakt (antibakterielt og antiinflammatorisk), kokosolie (hydrerer vipperne i dybden), mandelolie (gør vipperne glatte og glansfulde), olivenolie, jojobaolie, og E vitamin (får vipperne til at vokse hurtigere; kan købes i flydende form).

Sagkundskab

For at opnå den tætte konsistens som gør, at øjenvippeserummet kan holde ordentligt på vipperne skal olierne blandes med lidt petroleum. Bland alle ingredienserne godt sammen og hæld dem derefter på flaske. Det er for eksempel en god idé at genbruge en gammel mascaratube og børste, men sørg for at rense alle redskaberne grundigt med varmt vand og sæbe inden du genbruger dem. Hjemmelavede øjenvippeserummer indeholder ikke konserveringsmidler, så det er derfor meget vigtigt at vedligeholde en høj hygiejnestandard når man bruger og opbevarer disse produkter. Olier nedbrydes efter et par måneder, så sørg for ikke at lave øjenvippeserum til mere end 3 måneder af gangen. Sørg for, at tuben er lukket ordentligt og opbevares et koldt, mørkt sted. Hold produktet væk fra børn medmindre du helt vildt gerne vil rydde op efter spild.